Het is als advocatenkantoor allesbehalve evident om cliënten op uw website te doen terechtkomen. De online concurrentie met andere kantoren om de verworven expertise kenbaar te maken aan potentiële cliënten is bikkelhard. Daarom is het van groot belang om uw website interactiever en innovatiever te maken. Een van de manieren die hierbij kan helpen, is het integreren van video’s in uw website.
In dit artikel vindt u drie belangrijke redenen waarom uw juridische website video’s nodig heeft
-
Vindbaarheid op Google
Op Google -en op andere zoekmachines- genereren videobronnen gemiddeld een aanzienlijk hoger ‘klikverkeer’ en worden ze veel meer gedeeld dan bijvoorbeeld tekstbronnen. Ze zijn daarom een cruciaal onderdeel geworden van de content marketing strategie van menige moderne onderneming. Video’s zijn inmiddels namelijk de geliefkoosde mediabron van de meerderheid van de internetgebruikers, omdat ze snel en interactief van aard zijn.
-
Een videoblog voegt waarde toe aan uw kennis
Het mag dan geen goed idee zijn om een blog zomaar te vervangen door een videoblog (ook wel een vlog genoemd), wel kan het toevoegen van bijvoorbeeld een video-interview een blog ‘sprekender’ en waardevoller maken. Zoals hierboven al vermeld, is video content anno 2017 belangrijk voor elke strategie met betrekking tot online content marketing. Ook de geschreven blog blijft echter een essentieel onderdeel van een professionele legal content marketing strategie. Door video’s te incorporeren in uw artikels voegt u waarde toe aan de geschreven inhoud. Het maakt de tekst een stuk persoonlijker, wat vertrouwen creëert bij de kijker, die zich sneller geëngageerd zal voelen en zo geneigd zal zijn uw website meermaals te bezoeken.
Welke inhoud moet er in mijn video’s komen? Advocatenkantoren en andere juridische kantoren kunnen in korte, hapklare video’s hun ervaring en expertise in een bepaald vakdomein bespreken, de laatste ontwikkelingen in specifieke wetgeving toelichten, aangeboden kennis en diensten etaleren, of zelfs praktisch wettelijk advies en oplossingen aanbieden. Bekijk het zo: de meeste consumenten -en dus ook rechtszoekenden- gebruiken het internet voor het zoeken naar informatie of oplossingen voor hun vragen. Video’s verspreiden die deze oplossingen aanbieden aan rechtszoekenden, doet hen op uw website belanden en uiteindelijk ook bij u op kantoor terechtkomen.
-
Sociale Media
Het interactieve karakter van video zorgt er ook voor dat het ideaal (beeld)materiaal is om te delen of “sharen” op sociale media. Video’s kunnen worden gedeeld via LinkedIn, Facebook, Twitter en Youtube. Uiteindelijk kan het aantal “views” en “shares” via sociale mediagebruikers een prominente online visibiliteit genereren voor uw kantoor, waardoor de naam, en het beeld dat de kijker ermee associeert, blijft hangen in het geheugen van potentiële cliënten.
Is uw advocatenkantoor nog niet aanwezig op sociale media? Dan kan u een aanzienlijk deel van de potentiële cliënten niet bereiken, die andere, meer interactieve kantoren in uw plaats zullen bereiken. De kantoren die daarentegen nu al video-content gebruiken op sociale media, lijken niet één, maar minstens twee stappen voor op de rest om hun opgebouwde kennis nog efficiënter te doen renderen.
Nico Del Rio
Business consultant bij Jubel Services
Bent u na dit artikel nog niet vertrouwd genoeg met content- en videomarketing? We delen graag onze expertise om uw advocatenkantoor verder te helpen.
Vraag online een afspraak aan.
Of neem telefonisch contact op: Tel: 09 2333420
0 reacties