Digitalisering is een tendens die niet meer te negeren valt. Daarom organiseert AVOCATS.BE al drie jaar op rij in december het evenement ‘Électrochoc numérique’.
Advocaten ontsnappen, net zoals andere beroepsgroepen, niet aan de digitale golf die we momenteel kennen. Het papieren tijdperk ligt definitief achter ons. Maar hoe moeten we omgaan met deze veranderingen, die soms veel invloed op de dagelijkse manier van werken kunnen hebben?
Voor de OBFG is het informeren van Waalse en Brusselse advocaten en hen handvatten aanreiken om er adequaat mee om te gaan één van de belangrijkste missies. Daarom organiseert de Orde al drie jaar op rij, in december, het evenement ‘Électrochoc numérique’.
Dit jaar had het evenement als rode draad ‘de advocaat in beweging’. Het beroep is in de laatste jaren inderdaad fel veranderd. Daarom konden de deelnemers debatten over actuele thema’s en workshops voor concrete oplossingen volgen.
Het eerste debat van de dag behandelde het concept van de partner-advocaten. Maurice Krings (dauphin vn de Franstalige Brusselse balie) ging samen met sprekers Ludo Deklerck (IBJ), Catherine Burton (advocate), Axel Kittel (Instituut voor permanente vorming), Xavier Gillot (advocaat) en David Ribant (advocat) dieper in op de verschillende manieren van samenwerken die er bestaan voor advocaten.
Vervolgens had moderator Xavier Van Gils (vicevoorzitter van AVOCATS.BE) het samen met Pierre-Etienne Lorenceau (Décideurs), Florian Ernotte (advocaat en lid van l’Incubateur d’AVOCATS.BE), Aurélien Schvartz (my-lawyer.be) en Xavier Gillot (Ulaw) over beoordelingssystemen voor advocaten.
De afsluiter van de dag was de uitreiking van de Prix de l’Innovation. Voor het tweede jaar bekroonde l’Incubateur innovatieve juridische initiatieven. In de categorie ‘advocaten’ werd IntoLaw bekroond. Andere genomineerden waren Jean Marot en MCW. Lex.be ging voor het tweede jaar op rij naar huis met de prijs in de categorie ‘legal tech’ en liet zo Knowlex en Lawbox achter zich.
0 reacties