Algemeen

Antwerps hof van beroep zet nieuwe stappen naar elektronisch dossier!

elektronisch dossier hoven en rechtbanken - Jubel - Juridisch nieuws voor Belgische professionals

Het hof van beroep te Antwerpen zet een nieuwe stap op weg naar het elektronisch dossier! Met ingang van 3 mei 2016 worden de arresten in burgerlijke zaken de dag van de uitspraak elektronisch verzonden aan de advocaten in zake.

Voorwaarde

De advocaten dienen met hun eigen elektronische identiteitskaart hun conclusies en/of overtuigingsstukken via e-Deposit in het dossier neergelegd te hebben.

Zij dienen dit slechts eenmaal zelf te doen, nadien kan ook een medewerker van het kantoor van de advocaten  conclusies en/of overtuigingsstukken via e-Deposit opladen.

Gevolg

In de zaken waarin zij optreden zullen de arresten  dan de dag van de uitspraak onmiddellijk nadien via e-mail toegestuurd worden.

Het nieuwe systeem is eenvoudig en volkomen veilig, en zorgt voor een snellere kennisgeving van de arresten conform artikel 792 van het gerechtelijk wetboek.

Verdere ontwikkeling 

In een nabije toekomst zullen ook andere stukken (zoals briefwisseling) via e-Deposit kunnen opgeladen worden.

Deze ontwikkelingen maken dat advocaten zich minder zullen moeten verplaatsen en dragen aldus bij tot een oplossing voor het mobiliteitsprobleem rond het hof van beroep van Antwerpen

Meer informatie vindt u hier. 

Opmerking plaatsen

Uw naam wordt privé weergegeven op de website en is niet zichtbaar voor anderen. Uw e-mailadres wordt opgeslagen maar niet gepubliceerd.