Hoe als advocatenkantoor online betalingen ontvangen?

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Opgelet: dit artikel werd gepubliceerd op 06/08/2020 en kan daardoor verouderde informatie bevatten.

Een tijdje geleden werd een rapport gepubliceerd dat onderzocht wat juridische consumenten willen, en hoe zij het advocatenkantoor kiezen dat hun juridisch probleem voor hen oplost. Een van de criteria voor juridische consumenten was of het advocatenkantoor online betalingen accepteert. Als uw kantoor dat nog niet doet, is het tijd om dat te overwegen, want het biedt een concurrentievoordeel. En als de software voor het beheer van uw kantoor of uw boekhouding automatisch online betalingen kan verwerken, is dat voor alle betrokken partijen gemakkelijker en effectiever.

Hoe gaat u aan de slag? Wanneer u een online betaling wilt accepteren, is het belangrijk om te weten dat er verschillende betalingsmodaliteiten beschikbaar zijn. Mensen willen meestal betalen met een serviceprovider die ze kennen. Ze kunnen de voorkeur geven aan een dienst zoals PayPal, of ze willen betalen met een creditcard, of via een bankoverschrijving, en ze verwachten dat uw advocatenkantoor uitgerust is om al deze verzoeken te behandelen. Nu was er een tijd dat dit alles het accepteren van online betalingen nogal omslachtig maakte, maar dat is niet langer het geval. U kunt gewoon gebruik maken van de diensten van een derde partij die als tussenpersoon fungeert. Zij beschikken over alle betalingsfaciliteiten en accepteren de betaling voor u, en maken deze vervolgens over naar uw rekening. Er zijn verschillende van dergelijke aanbieders beschikbaar, zoals Stripe, Google Wallet/ Google Pay, Apple Pay, enz. In dit artikel nemen we bekijken we Mollie als voorbeeld.

Mollie is gevestigd in Nederland en haar diensten zijn beschikbaar in heel Europa. Momenteel maken ongeveer 90 000 Europese bedrijven gebruik van hun diensten. Mollie kan betalingen accepteren van alle toonaangevende betaalmethoden, zowel lokaal als internationaal. De manier waarop het werkt: Mollie accepteert de betaling voor u, met behulp van de betaalmethode die uw cliënten prefereren en/of gewend zijn, en in de valuta van hun of uw keuze. Zodra het geld is ontvangen, kunt u kiezen wanneer u wilt dat Mollie het op uw bankrekening zet. Of u het geld dezelfde dag of de volgende werkdag ontvangt, hangt af van uw bank.

Aan de slag gaan met Mollie is makkelijk en snel. Mollie zegt zelfs dat u binnen vijftien minuten kunt beginnen met het accepteren van online betalingen. Zodra u zich heeft aangemeld, is het vrij eenvoudig om het accepteren van online betalingen operationeel te maken, aangezien u gebruik kunt maken van hun bestaande formuliersjablonen, die gratis beschikbaar zijn. Ze bieden plug-ins aan voor bestaande platformen, zoals WooCommerce, Magento, NodeJS, PHP, Prestashop, Shopify, Ruby, Python en andere. (Hun website geeft een volledige lijst). Als u niet tevreden bent met deze bestaande formulieren of plug-ins, is het perfect mogelijk om uw eigen formulieren te maken. Mollie biedt een goed gedocumenteerde API aan, waardoor het redelijk eenvoudig is om uw eigen formulieren te programmeren. Als uw advocatenkantoor een Nederlands of Belgisch softwareprogramma gebruikt voor de boekhouding of het beheer van uw kantoor, dan is de kans groot dat uw dienstaanbieder al over eigen Mollie-compatibele formulieren beschikt.

De vraag waarop iedere advocaat dan een antwoord wil, is: “Wat kost het?” Het antwoord daarop is dat het afhangt van de betalingsoptie die de cliënt kiest. Nemen we het voorbeeld van creditcards, dan zien we dat die verschillende percentages als commissies aanrekenen en dat die daar bovenop al dan niet extra transactiekosten kunnen aanrekenen. Mollie biedt een compleet overzicht van de prijzen en biedt volumekortingen aan, evenals de optie voor terugkerende betalingen. Ook goed om te weten is dat u alleen betaalt voor transacties die succesvol zijn, en dat de betalingen veilig zijn. Fraudeopsporing en -preventie is inbegrepen in het dienstenpakket.

Mollie heeft een mobiel-vriendelijk dashboard. Vanuit het dashboard krijgt u een gedetailleerd overzicht van uw betalingsrapporten, compleet met grafieken die u in staat stellen om betalingen in één oogopslag te vergelijken. U kunt ook zelf bepalen wie van uw team u welke toegangsrechten tot uw dashboard wil geven, zodat u met andere leden van uw team kunt samenwerken. Het Dashboard is ook de plaats om terugbetalingen te verwerken en bij te houden.

Kortom, er zijn veel voordelen aan het gebruik van Mollie. Het is eenvoudig en snel op te zetten en aan te passen aan uw behoeften. U krijgt uw eigen persoonlijke accountmanager en heeft toegang tot een volwaardige ondersteuningsservice. En de kans is groot dat het al geïntegreerd is in het softwarepakket voor het beheer van uw advocatenkantoor.

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Oost-Vlaanderen
Advocaat
Burgerlijk recht Gerechtelijk recht Ondernemingsrecht Verzekeringsrecht
0 - 3 jaar
Antwerpen Brussel
Legal Counsel
Verzekeringsrecht
3 - 7 jaar
Brussel
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.