Hoe spraak-naar-tekst gebruiken om professionele uitdagingen aan te pakken cover

28 mrt 2024 | Legal Tech (IT & IP)

Hoe spraak-naar-tekst gebruiken om professionele uitdagingen aan te pakken

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht
3 - 7 jaar
Antwerpen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant
Advocaat
Fiscaal recht
5 - 10 jaar
Brussel Vlaams-Brabant
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen
Jurist
bestuursrecht internationaal recht Omgevingsrecht Publiek recht sociaal recht
Brussel

Aankomende events

Een blik op een reeks dagelijkse uitdagingen waarmee we steeds meer geconfronteerd worden en hoe spraak-naar-tekst kan helpen om ze aan te pakken.

Tijdgebrek

Hoe vaak hebben we niet het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten? En die tijdsdruk wordt vaak helaas nog verhoogd door alledaagse administratieve taken die te veel van die kostbare tijd inpalmen.

Spraak-naar-tekst software kan professionals helpen om minder tijd te besteden aan ondersteunende activiteiten zoals het opstellen en bewerken van documenten. Het is algemeen bekend dat we tot zeven keer sneller spreken dan typen, dus de productie van documenten en rapporten gaat aanzienlijk sneller met spraak dan met het toetsenbord.

Inefficiënte processen

Veel kantoren, waaronder heel wat advocaten en accountants, zijn afhankelijk van een ondersteunend team of extern secretariaat om documenten uit te schrijven. Dit kan echter leiden tot vertragingen bij het nakijken en bewerken, vooral als de oorspronkelijke auteur langere tijd niet op kantoor is. Eens het document klaar is, moet het efficiënt worden gearchiveerd zodat het snel kan worden teruggevonden als het in de toekomst nodig is.

Door spraakherkenningssoftware te integreren met workflow- en documentbeheersoftware kan u het hele proces van documentcreatie en -beheer stroomlijnen. Het bieden van een responsievere service met een snellere doorlooptijd van documenten van hoge kwaliteit met minder fouten wordt een onderscheidende factor voor bedrijven.

Dus, waarom gebruikt u geen slimme vergaderassistent zoals SemblyAI die de discussies automatisch opneemt en uitschrijft in plaats van handmatig de belangrijkste punten van een vergadering met klanten op te nemen. Nadien worden de notulen onmiddellijk rondgestuurd zodra ze zijn goedgekeurd, wat allemaal een positief imago van uw bedrijf zal creëren.

Inzet van spraak-naar-tekst

Voor de meeste organisaties is het enorm belangrijk om onder strikte deadlines accurate documenten op te leveren. Alles wat auteurs in staat stelt om dit te verwezenlijken is dan ook mooi meegenomen. Door spraak-naar-tekst te integreren met workflowsoftware kan uw kantoor de hele productiecyclus van documenten automatiseren, van de eerste stemopname tot de uiteindelijke ondertekening van het document.

Uitdagingen van hybride werken

Door de snelle opmars van het hybride werkmodel is het voor kantoren een uitdaging om technologische oplossingen en platforms te implementeren om samenwerking te ondersteunen, processen te stroomlijnen en apparaat- en locatieonafhankelijk mobiel werken mogelijk te maken. Spraak-naar-tekstsoftware speelt een belangrijke rol om aan deze eisen te voldoen. Als de software in de cloud staat, is toegang van thuis uit net zo eenvoudig als vanuit kantoor, waarbij encryptie zorgt voor een veilige overdracht van digitale bestanden.

Bedreigingen van cybercriminaliteit

Cyberbeveiliging is uitgegroeid tot een probleem waar elke sector mee te maken heeft, van kmo's tot grote bedrijven. Voor 2024 voorspellen experts grotere bedreigingen door ransomware, diefstal op grotere schaal van inloggevens en meer aanvallen op toeleveringsketens.

In de kantooromgeving betekent dit dat een groot aantal onlinebestanden en -documenten gevaar lopen door allerlei bedreigingen. De behoefte aan sterke beveiligingsmaatregelen is nog nooit zo groot geweest. Software voor spraak-naar-tekst speelt natuurlijk een cruciale rol bij het maken van elektronische documenten. Gelukkig bieden de toonaangevende producten geruststellend sterke beveiligingsmogelijkheden.

Philips SpeechLive maakt bijvoorbeeld gebruik van multifactorauthenticatie (MFA) om een extra beveiligingsniveau toe te voegen, omdat er twee of meer verschillende factoren nodig zijn om de identiteit van een gebruiker te valideren, in plaats van te vertrouwen op een eenvoudige combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast worden encryptietechnieken gebruikt om een gelaagde beveiliging te creëren die het voor onbevoegden moeilijker maakt om toegang te krijgen tot audio-opnames en bestandsbijlagen.

Meer info kan je hier terugvinden.

Recente vacatures

Advocaat
Burgerlijk recht
3 - 7 jaar
Antwerpen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant
Advocaat
Fiscaal recht
5 - 10 jaar
Brussel Vlaams-Brabant
Uitgever
3 - 7 jaar
Antwerpen
Jurist
bestuursrecht internationaal recht Omgevingsrecht Publiek recht sociaal recht
Brussel

Aankomende events

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.