Expertise

Ziet men door de bomen het bos nog in regelgeving rond overheidsopdrachten?

De regelgeving rond overheidsopdrachten is bijzonder complex, zo vertelt mr. Peter Flamey. In het boekwerk ‘Overheidsopdrachten: Algemene Praktische Rechtsverzameling (APR)’ dat hij samen met dhr. Constant De Koninck opstelde, tracht hij om het geheel te blijven zien.

De grootste uitdaging in de dagelijkse praktijk rond het overheidsopdrachtenrecht, is de enorme complexiteit van de regelgeving. Deze is zodanig uit de kluiten gewassen dat het bijzonder moeilijk is om door de bomen het bos te blijven zien, zeker gezien de opeenvolging van recente aanpassingen.
Na de nieuwe generatie richtlijnen van 2014 is de gehele wetgeving herzien in 2016. De praktizijn staat sindsdien voor de uitdagende taak om het overzicht te bewaren. Wat is er nu precies veranderd in 2016 en waar moet men prioritair aandacht aan schenken om de concrete dagdagelijkse problemen rond aanbestedingen met zorg en kennis van zaken te behandelen?

In hun recente publicatie ‘Overheidsopdrachten’, verschenen in de Algemene Praktische Rechtsverzameling 2017 (APR), geschreven in co-editie met dhr. Constant De Koninck, geven de auteurs toelichting bij tal van ontwikkelingen, evoluties en nieuwigheden. Zodoende brengen Mr. Flamey en de heer De Koninck inzicht en verhelderende structuur in de complexe materie van de Overheidsopdrachten. Het boek is verkrijgbaar bij WoltersKluwer.

 

Geschreven door Flamey Advocaten

Opmerking plaatsen

X